Direktlänk till inlägg 25 maj 2013

jag orkar inte

Av Sofie - 25 maj 2013 17:28

förlåt bloggen men jag kommer nog inte orka skriva något just nu ändå. mitt mående är rätt uselt, på botten. ångesten är med mig 24/7 och ibland skulle det oftast kännas lättare att försvinna ifrån denna värld. bara få avsluta allting. för vad är livet värt om man jämt ska må såhär dåligt? borde inte livet vara glatt fyllt med glädje och lycka?
att avsluta allting känns så himla lätt. men är det värt det?
 
en väldigt stor anledning till att jag mår som jag gör är för att jag har lagt på mig rejält med vikt den senaste tiden. big deal kanske ni tänker men ja, för mig är det mer än en big deal. för mig känns det så skamfyllt och hemskt. jag har gått upp 15kg på en månads tid och väger mer nu än jag någonsin gjort.
det här känns inte som jag. känner mig som en annan person, och det gör ont- för ont.

vill knapt möta min spegelbild längre. snart vadar jag fram som en flodhäst. det finns ingenting med min kropps som jag tycker om längre. ingenting. allting känns som en stor mardröm. som att jag la mig och sov en natt och vaknade upp nästa dag - såhär.

 

förlåt. men det är ändå ingen vits att blogga när man är såhär ledsen och tom.

puss&kram

 
 
Angelica

Angelica

25 maj 2013 21:29

Sofie, visst är det skitjobbigt att gå upp i vikt. men du vet ju också att det är dit du ska. till en normal kropp, en kvinnlig kropp. förlåt om jag skrämmer dig nu, men du är snart 22 år. du ska inte ha en lika liten kropp som ett barn även om det kanske är det du vill.

Det är kanske också nu det är dags att börja kämpa på riktigt. inte bara låtsaskämpa. bli inte arg eller ledsen om jag låter hård för av erfarenhet vet jag att man måste vara hård mot ätstörningen. hursomhelst så är det när man gått upp en hel del i vikt som den riktiga kampen börjar, acceptansen för sin egna kropp. och att fortsätta gå framåt, äta och leva trots att motivationen tryter för att man känner sig så stor och äcklig.

När jag var sjuk så har jag haft otroligt långa perioder av att hata allt på min kropp. men jag tog mig igenom det blev frisk från anorexin och tycker om min kropp idag och mår jättebra!

som väldigt underviktig så kämpar man inte mot sin ätstörning. man låtsas bara. det är inte förrän din kropp blir mer normal som du kämpar på riktigt. det är då den riktiga kampen börjar.

jag skriver inte detta för att vara elak eller kritisera dig utan för att få dig att öppna ögonen och se. varför fortsätta älta en vikt och en ätstörning när du kan kämpa för att bli en normal 22 åring istället.

Livet är vackert, men du måste se det för att kunna ta del av det.

jag vet att det är jättesvårt och tufft, men det går. varje gång du backar, faller tillbaka, slutar äta och går ner massa i vikt eller håller dig kvar i en ohälsosam vikt så backar du från oss. från livet och allt som en levnadsglad ung tjej kan göra.

puss och kram <3

http://www.lovebyagge.blogg.se

 
Ingen bild

En kämpe

26 maj 2013 07:28

Ge inte upp! Jag vet hur de känns, men snälla du testa å stanna kvar. Du har ju alltid valt anorexin. Testa å välj livet för en gångs skull. Kom igen Sophie. Du klarar det.

 
Emelie

Emelie

26 maj 2013 10:28

Jag känner igen den där känslan Sofie, men vet du? Den försvinner med tiden, bara du tillåter dig själv att stanna här nu och inte backa tillbaka ner i sjukdomen. Jag tyckte själv att jag var alldeles för stor efter att jag gått upp i vikt, men det var ju bara för att jag jämförde mig med hur jag såg ut när jag var underviktig. Tillåt dig att stanna kvar på den här vikten nu och ge det tid. Med tiden kommer du ju att byta bilden av hur du ser ut från den underviktiga Sofie till den sunda Sofie och med lite (okej, mycket) jobb med acceptans och självkänsla och så, så kommer du att lära dig att tycka om dig själv precis som du är, oavsett vilken vikt du ligger på. Trust me, I know! Kram!

http://torslansfoto.blogg.se

 
Klara

Klara

26 maj 2013 20:24

Sofie, jag vet att det suger att gå upp i vikt. och tro mig, jag förstår hur hemskt och ovant det känns med din nya kropp. Du har ju identifierat dig med din sjuka kropp så länge. Men tänk på vad du strävar efter egentligen. Är det att gå tillbaka till det trygga sjuka och bli jättemager igen eller är det att sträva mot det friska och nya och hitta nya möjligheter med livet?
Du är mer än en mager kropp och en sjukdom. Våga prova stå ut i en friskare kropp. Våga prova vara normalviktig. Jag har gått upp 17 kilo och visst känns det hemskt. Men samtidigt så var jag inte nöjd med min kropp då heller. Och jag vill inte vara sjuk resten av livet och då måste man ge viktuppgången en chans.
KÄMPA!
Kram

http://attblifri.blogg.se

 
Ingen bild

Maria

26 maj 2013 23:13

Angelica, det var bland det bästa jag någonsin har läst, det du skrev här! Sofie, gumman, sug åt dig vartenda ord av det hon skrev, för det var oerhört klokt!

 
Angelica

Angelica

28 maj 2013 17:00

Åh Maria! Tack så mycket, blev jätteglad!

http://www.lovebyagge.blogg.se

 
Ingen bild

sara

3 juni 2013 16:32

Ge inte upp sofie!!! du verkar vara en sån himla mysig tjej som verkligen gör sitt allra bästa! ibland är livet svårt (det kan jag intyga) och ibland är ibland lite väl ofta tyvärr...Det jag ville säga är att ge inte upp! jag tror på dig. Många ggr har jag varit in på din blogg, läst lite och tänkt- Nu måste jag fan skärpa mig! och vet du? Häromdagen kom jag att tänka på ett inlägg du skrivit, om att våga ta steget och att du tog emot hjälp i form av näringsdr. Så idag tog jag steget, tack vare dig! Jag VET att det är allt annat än lätt när hot om lpt hänger runt hörnen. Men kan du inspirera andra och ge dem kraft och mod- Ja, vem vet hur mycket kraft och mod du har i dig? Jag tror att du vet. DU är stark, tvivla aldrig! <3

Sofie

4 juni 2013 20:09

vad fin du är. tack för de orden, behövde dem verkligen!

 
Julia

Julia

5 juni 2013 12:22

Kämpa på! Det BLIR bättre! <3

http://enrymd.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sofie - 27 november 2019 13:42


Har inte använt denna plattform på länge. Har väl typ inte orkat skriva, även om jag hade varit i stort behov utav det. Blir jävligt ledsen när jag läser mina tidigare inlägg, jämför med nu och inser att "nä det har fan inte hänt så mycket i mitt liv...

Av Sofie - 13 juni 2017 20:07

Nu är det sista veckan i skolan för mig, och jag kan ju verkligen säga att tiden har gått sjukt snabbt egentligen. Den 21a augusti 2016 startade utbildningen och jag tänkte då att "men guud det är ju hur lång tid som helst kvar tills juni 2017" men n...

OMG

Av Sofie - 20 maj 2017 00:10


Asså OMG vad längesedan jag bloggade. Sjuhelsike längesedan, haha. Typ sisådär ett halvår. Det händer på något sätt så mycket saker i mitt liv, rätt mycket kaotiska saker just nu. Mycket motgångar kan man säga. Ibland stannar man upp och tänker "hur ...

Av Sofie - 29 december 2016 23:52

Hehe, hejsan svejsan. Såg igår att jag la ut mitt senaste inlägg den 3e december vilket ju var ett bra tag sedan. Jag överdriver inte när jag säger att det har varit galet mycket i skolan för mig nu innan lovet. Vi har haft många scenredovisningar , ...

Av Sofie - 3 december 2016 19:47


Har ju alltid sagt det, att jag är en enorm känslomänniska. Många har irriterat sig och stört sig på detta. Som att det inte är okej att få visa sina känslor öppet. Här i vårat samhälle i Sverige ska man helst försöka hålla allting inom sig, inte öpp...

Presentation

What doesn´t kill you makes you stronger

Fråga mig

31 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Frågor


Ovido - Quiz & Flashcards