Direktlänk till inlägg 15 februari 2013

Bitter

Av Sofie - 15 februari 2013 07:43

Var på läkarmöta på scä igår. STOR besvikelse där. Gick ut ifrån läkarens rum med tårar i ögonen, besviken, ledsen och kränkt.
Hade hoppats på att kunna få bra hjälp. Nu. Med det samma. För jag är i så stort behov utav det nu. Men vad får jag? Jag får ha ett samtal 1 gång i veckan under 40 minuter. Förlåt men det känns som att just nu skulle det varken göra till eller från. Känns som att jag lika gärna kan skita i allting istället. För jag är i för bra skick för heldygnsvård men ändå i för dåligt skick för dagvård. Vart hamnar jag då? I någon jävla mellangrupp och får nöja mig med lite samtal ibland. Arg så jag kokar över. Jag har fan rätt till att få hjälp jag med.

Frågade om jag iallafall kudne få lite dietist-råd eller liknande just nu och få tips/råd med att komma igång med regelbundet ätande igen (för jag har tappat det nu) men nä minsann det kunde jag inte. Jag får ha samtal med min behandlare en gång i veckan under en tid och sedan kanske få mer hjälp. Men om läget är akut NU då? Om jag behöver snabb hjälp NU. Skulle fan kunna gå under och dö innan jag får dietist hjälp med mitt fysiska tillstånd.
Grät och skrek på läkaren. Ville få henne att förstå men hon värkade inte förstå.

Känner mig bara bitter just nu. Så jävla bitter. Och pappa är sur på mig för att jag "inte kämpar eller anstränger mig".  Vad fan har jag inte försökt med de senaste veckorna?



 
 
Tisa

Tisa

15 februari 2013 17:03

Oh, jag blir så pissförbannad (ursäkta ordvalet). Det borde inte få gå till sådär!! Vad skulle du helst vilja ha för typ av vård? Dröjer det länge innan du ska på samtal? Ett råd, ring din behandlare och berätta hur du känner.

Ge inte upp Sofie!
Stor kram

http://apeaceofmee.blogg.se

 
pt

pt

16 februari 2013 21:35

kramar!!

http://pillant.blogg.se

 
Felicia

Felicia

16 februari 2013 22:43

hej jag har gått på scä sedan oktober och gick också på individuella samtal med min behandlare 1 gång/vecka. Detta för att de skulle "lära känna" mig typ. Jag vet inte hur länge du gått, men gav du som förslag någon vård du tror skulle hjälpa dig? Annars ta reda på det och säg det sedan. Själv börjar jag på Luna dagenhet om nio dagar.

kram <3

http://cakeworld.blogg.se

Sofie

17 februari 2013 10:01

tack för ditt svar! :)

 
sussi

sussi

17 februari 2013 18:20

Kan du inte ringa runt till andra ätsörningsmottagningar som typ capio och höra va för behandling dom kan erbjuder dig?
Du har ju rätt att få den behandligen som du känner att du behöver. För du känner ju dig bättre själv, än va läkaren på scä känner dig.
kram

http://nattstad.se/susanneskamp

 
Ingen bild

sara

17 februari 2013 19:06

Kämpa Sofie!!!! Tror på dig <3

 
Ingen bild

Maria

21 februari 2013 21:21

Jag tycker att du själv skriver kloka saker ibland om att man måste ta sitt eget ansvar för att bli frisk och göra friska val. Och självklart ska du få den hjälp du behöver men samtidigt, du HAR varit på behandling många gånger och du VET hur man SKA äta, eller hur? Med detta inte sagt att det blir lätt att genomföra för det ÄR jobbigt att gå emot ångest, men vem har sagt att det ska vara lätt..? Jag menar, du kanske behöver lära dej ta lite mer ansvar själv, det ska ju liksom funka även när du inte slängs in på en behandling, det ska funka i livet och vid motgångar också, och det är det DU och bara du som styr över. För det är dina val, du väljer vad du äter och när du "råkar" glömma, eller hur?
Det kanske kan vara jättebra med en samtalskontakt till att börja med, någon du kan få feedback av och hjälp att lägga upp matschema, få viktstöd och pepp osv men ändå känna att det är du själv som styr in dej på det friska. Jag menar inte att racka ner på dej, det ÄR svårt att ta sej ur en ätstörning, men efter all denna tid kanske det är bra för dej att ta lite störra ansvar själv och inte bara luta dej på en behandling som ska "laga dej". (Fattar att du kämpat under behandlingar också men...ja, hoppas du lite förstår hur jag menar).
Ja, en grej till: Du har skrivit en del om att du valt bort vänner och bloggar med folk som vill vara sjuka och väljer det sjuka. Måste säga att du är en sån blogg för mej och jag borde väl inte läsa här egentligen. Tänker att du kanske inte ser dej själv som en sån person eftersom du ju egentligen vill vara frisk men alltså: Vill du bli frisk, visa det i handling!!
Inget bara "råkar" hända eller att du bara "råkar" gå ner i vikt.
Tycker att du verkar vara en fin tjej. Hoppas du hittar viljan -på riktigt!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sofie - 27 november 2019 13:42


Har inte använt denna plattform på länge. Har väl typ inte orkat skriva, även om jag hade varit i stort behov utav det. Blir jävligt ledsen när jag läser mina tidigare inlägg, jämför med nu och inser att "nä det har fan inte hänt så mycket i mitt liv...

Av Sofie - 13 juni 2017 20:07

Nu är det sista veckan i skolan för mig, och jag kan ju verkligen säga att tiden har gått sjukt snabbt egentligen. Den 21a augusti 2016 startade utbildningen och jag tänkte då att "men guud det är ju hur lång tid som helst kvar tills juni 2017" men n...

OMG

Av Sofie - 20 maj 2017 00:10


Asså OMG vad längesedan jag bloggade. Sjuhelsike längesedan, haha. Typ sisådär ett halvår. Det händer på något sätt så mycket saker i mitt liv, rätt mycket kaotiska saker just nu. Mycket motgångar kan man säga. Ibland stannar man upp och tänker "hur ...

Av Sofie - 29 december 2016 23:52

Hehe, hejsan svejsan. Såg igår att jag la ut mitt senaste inlägg den 3e december vilket ju var ett bra tag sedan. Jag överdriver inte när jag säger att det har varit galet mycket i skolan för mig nu innan lovet. Vi har haft många scenredovisningar , ...

Av Sofie - 3 december 2016 19:47


Har ju alltid sagt det, att jag är en enorm känslomänniska. Många har irriterat sig och stört sig på detta. Som att det inte är okej att få visa sina känslor öppet. Här i vårat samhälle i Sverige ska man helst försöka hålla allting inom sig, inte öpp...

Presentation

What doesn´t kill you makes you stronger

Fråga mig

31 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Frågor


Ovido - Quiz & Flashcards