Direktlänk till inlägg 15 juli 2010

Det här med utseénde

Av Sofie - 15 juli 2010 10:06

Det har verkligen alltid varit känsligt för mig det här med utseénde. Har alltid varit så himla viktigt för mig att se bra ut, för man lärde sig ju tidigt i livet att såg man inte bra ut kunde man riskera att bli retad utav de andra, och det ville man ju inte.


Det var nog så jag kom in i själva ätstörnings-banorna. Ville bara den som stack ut, unik, "den där smala". Sedan gick det ju över styr det kan jag själv inse nu men då jag var mitt inne i smeten kunde jag inte se det.


Det känns jobbigt nu också att veta att man HAR gått upp i vikt, och det är ganska rejält också. Min behandlare råkade nämna för mig igår att sedan jag lades in på mando har gått upp runt 10kg. Fattar ni hur stört mycket det är? 10 mjökpaket lixom, på den korta lilla tiden. Nää det känns väl inge vidare direkt om jag säger så. Är inne i den processen då jag håller på att acceptera min kropp just nu. Sedan så tror jag att även fast jag blir frisk kommer jag kanske heller inte acceptera den fullt ut, men att jag kan vara mer nöjd än vad jag är nu/har varit. Men att jag kommer älska den vet jag inte riktigt. Men å andra sidan är det stor skillnad på att älska sin kropp och att acceptera den.


Var hemma hos en kompis för någon dag sedan och fick se bilder hon hade tagit på mig från maj månad då hon var och hälsade på mig på mando. Jag måste erkänna för mig själv att de bilderna hon tog såg inge vidare ut direkt, näe de såg för hemska ut rent ut sagt. Fyfan vad ledsen jag blev när jag såg dem, att jag inte då kunde fatta hur sjuk jag såg ut :/ det är skandal!


Vi tog nya kort igår som jag kommer lägga upp här bara så att ni kan se hur sjuukt mkt finare jag är idag   . Jag kan ju faktiskt se att jag ser bättre ut nu än i maj, tack gode gud.


enyoj the pics



           

 
 
Ingen bild

Maria

24 juli 2010 17:56

Vad är det som fått dig att tro att det är så fint att vara översmal? Jag lovar dig att ingen kille vill ha en sådan smal tjej. Jag lever ihop med killar, jag vet vad dom gillar. Även vad andra tjejer tycker är fint!

Var stolt att du gått upp dom där 10 kilona. Det är ABSOLUT ingenting att få ångest över, tvärtom. Jag hade ångest i många år över mig själv, men idag är den HELT borta. Även fast du inte tror det kommer du att kunna acceptera din kropp. Du är väldigt söt, snygg, vacker och ja! Det är inte många som har ett så fint ansikte som dig. Du ska vara riktigt stolt över ditt utseende. Du har en jätte fin kropp ocksåå, speciellt nu när du gått upp lite. Men det skulle inte skada att gå upp lite till, det vet du :) Men just nu kanske du inte ser det så själv, men om några år så kommer även du att tycka det. Men du är väldigt väldigt vacker, det måste jag erkänna!

DU klarar det här tjejen, det gör du! Kramar

Sofie

25 augusti 2010 17:49

Joo du har nog rätt och innerst inne så vet jag ju själv att det vore snyggare om jag la på mig lite mer men det är inte så lätt att tycka det just nu.
Vill ju trots allt ha ett normalt liv i framtiden, med kille och allt möjligt. Känns som om alla killar bara kollar på mig med avsmak just nu :/.

Jag vet faktiskt inte riktigt varför jag hakat upp mig på det där smala. Har lixom alltid tänkt "helldre lite för smal än för stor". Minns att min bästa kompis i lågstadiet var väldigt väldigt smal och hur avundsjuk jag var på henne och hennes kropp. Men jag fattar ju nu hur illa det kan gå när man bantar ner sig så där extremt!

Tack för kommentaren och för att du tror på mig. Puss!

 
Ingen bild

caromilla

19 augusti 2010 16:22

hej! jag har aldrig kollat på din blogg det här är första gången =) Fina bilder på dig.. Har du verkligen gått upp 10 kg på dom . du är värkligen värkligen stört smal :( men fortsätt kämpa, 2 av mina närmsta vänner har/har haft anorekia :(

GOOOOD LUCK & DU E VACKER TRO INGET ANNAT!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sofie - 27 november 2019 13:42


Har inte använt denna plattform på länge. Har väl typ inte orkat skriva, även om jag hade varit i stort behov utav det. Blir jävligt ledsen när jag läser mina tidigare inlägg, jämför med nu och inser att "nä det har fan inte hänt så mycket i mitt liv...

Av Sofie - 13 juni 2017 20:07

Nu är det sista veckan i skolan för mig, och jag kan ju verkligen säga att tiden har gått sjukt snabbt egentligen. Den 21a augusti 2016 startade utbildningen och jag tänkte då att "men guud det är ju hur lång tid som helst kvar tills juni 2017" men n...

OMG

Av Sofie - 20 maj 2017 00:10


Asså OMG vad längesedan jag bloggade. Sjuhelsike längesedan, haha. Typ sisådär ett halvår. Det händer på något sätt så mycket saker i mitt liv, rätt mycket kaotiska saker just nu. Mycket motgångar kan man säga. Ibland stannar man upp och tänker "hur ...

Av Sofie - 29 december 2016 23:52

Hehe, hejsan svejsan. Såg igår att jag la ut mitt senaste inlägg den 3e december vilket ju var ett bra tag sedan. Jag överdriver inte när jag säger att det har varit galet mycket i skolan för mig nu innan lovet. Vi har haft många scenredovisningar , ...

Av Sofie - 3 december 2016 19:47


Har ju alltid sagt det, att jag är en enorm känslomänniska. Många har irriterat sig och stört sig på detta. Som att det inte är okej att få visa sina känslor öppet. Här i vårat samhälle i Sverige ska man helst försöka hålla allting inom sig, inte öpp...

Presentation

What doesn´t kill you makes you stronger

Fråga mig

31 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Frågor


Ovido - Quiz & Flashcards