Direktlänk till inlägg 10 augusti 2011

Man måste våga erkänna sina fel

Av Sofie - 10 augusti 2011 22:42

Allting är inte alltid bra. Allt går inte alltid rätt. Jag har förstått det nu tror jag, men jag vägrar skämmas för det. Jag är ju människa och alla människor gör fel. Så det är lika bra att berätta om och våga erkänna sina brister än att förneka dem.


Igår hade jag ett breakdown. Jag gjorde ett litet snesteg. Åt på tok för mycket än vad som är bra att äta. Överåt igårkväll. Efter ett X antal stora skålar med gröt, honung och mjölk mådde jag allt annat än bra. Både psykiskt och fysiskt. Hade ont i magen så jag knappt kunde andas, skakade i hela kroppen och kände mig alldeles spyfärdig och svimfärdig. Hemskt. Det ska inte få hända igen.


Det jag blir så arg på med mig sjäv är att ibland tycks jag aldrig bli mätt. Jag menar, när övriga personer i min familj blir mätt på en sak kan det ibland krävas att jag äter tre gånger så mycket innan jag blir mätt. Hur wierd är inte det på en skala?

Så där har ni en utav mina svagheter. Jag fullkomligt vräker i mig mat ibland. Fast jag behåller den ju såklart alltid. Tro inget annat!!

Ändå ser man ut som man gör. Hmmm. Smal som en jävla sparris. Jag kan ibland få för mig att jag ser ganska hälsosam och fräsh ut. Smal, fast ändå inte sjukligt smal. Men det kanske är så jag ska se ut? Jag kanske aldrig ska upp i det som kallas för "normalt". Vad vet jag.



Nog om mina små bekymmer. Imorgon händer en trevlig sak. Ska lägga mig och tänka på det nu istället. Hej!

 
 
Emelie [FOTO]

Emelie [FOTO]

11 augusti 2011 08:22

Jag blev heller aldrig mätt förrut och kände att jag skulle ha kunnat äta hela familjens portioner på en och samma gång. Det kändes liksom ingen skillnad i magen från första tuggan till sista, varken hunger eller mättnad kände jag. Var typ bara ett svart hål. Det försvann när jag gick upp till normalvikt igen. Tror man blir sådär för att kroppen är underviktig och rädd för en ny svältperiod. Den vet ju inte att den alltid kommer att få mat eftersom vi lurat den förrut.
Jag behöver fortfarande mer mat för att bli mätt än övriga i familjen, men jag ligger ändå stabilt på samma vikt :)

http://torslanskrypin.blogg.se

Sofie

11 augusti 2011 18:40

Skönt att höra att jag inte är helt konstig dårå. För ibland känner man sig ju faktiskt rätt dum när man äter mer än alla andra. :)

 
Ingen bild

Sara Sandbeg

11 augusti 2011 08:38

Hej Min Vän! Jag tror att du aldrig någonsin kommer att kunna gå upp något nämnvärt i vikt. Inte efter allt det din kropp har fått gå igenom. Huvudsaken är att den får näring, fubgerar som den ska samt mår bra. Att vara extremt smal får du kanske alltid räkna med att vara efter den resa du varit med om. Det är lika för mig även om jag ofta väljer de lite fetare matalternativen så händer ingenting med vikten. Ibland blir jag så j-vla frustrerad över detta för vissa tror fortfarande maten är ett problem bara för att man är för smal. Du och jag måte nog acceptera detta läge och stå emot andras tankar och kommentarer. Vi får hålla oss till dom snälla människorna och undvika de energitjuvar som finns där ute.

Tycker så mycket om dig. Kram från Sara.

Sofie

11 augusti 2011 18:46

Sara, jag är SÅ glad och tacksam att du finns i mitt liv. Du är en av dem som faktiskt värkar förstå mig. Till skillnad ifrån alla andra.

Folk dömmer ut en så lätt. Bara för att man är smal tror de att man aldrig äter och klankar ner på en för det och det gör mig så ledsen. Jag förstår inte alltid varför min kropp reagerar som den gör och ibland kan jag bli riktig ledsen för det. Känns skönt att jag inte är ensam om det iallafall.

Folk värkar inte kunna accpetera att jag ser ut som jag gör för tillfället. Jag försöker desperat bli nöjd med mig själv men när folk hela tiden klagar blir ju inte självförtroendet större direkt.

Du är fin Sara!

 
Ingen bild

Sophie

11 augusti 2011 15:07

Fast det kanske är för att du äter mindre till frukost, lunch, mellanmål osv?
Känner iofs igen mig, känns som att jag gärna tar en extra portion till för att bli mätt, medans resten knappt äter upp det de har på tallriken! :S
Vad äter du på en dag ungefär?
Kan du inte visa hur en dag ser ut för dig? Om du vill såklart :)

Sofie

11 augusti 2011 18:42

Nja, jag vet inte....
Vad jag äter varierat mycket beroende på vad jag gör den dagen. Men visst skulle jag kunna göra en "dagens mat" någon gång.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sofie - 27 november 2019 13:42


Har inte använt denna plattform på länge. Har väl typ inte orkat skriva, även om jag hade varit i stort behov utav det. Blir jävligt ledsen när jag läser mina tidigare inlägg, jämför med nu och inser att "nä det har fan inte hänt så mycket i mitt liv...

Av Sofie - 13 juni 2017 20:07

Nu är det sista veckan i skolan för mig, och jag kan ju verkligen säga att tiden har gått sjukt snabbt egentligen. Den 21a augusti 2016 startade utbildningen och jag tänkte då att "men guud det är ju hur lång tid som helst kvar tills juni 2017" men n...

OMG

Av Sofie - 20 maj 2017 00:10


Asså OMG vad längesedan jag bloggade. Sjuhelsike längesedan, haha. Typ sisådär ett halvår. Det händer på något sätt så mycket saker i mitt liv, rätt mycket kaotiska saker just nu. Mycket motgångar kan man säga. Ibland stannar man upp och tänker "hur ...

Av Sofie - 29 december 2016 23:52

Hehe, hejsan svejsan. Såg igår att jag la ut mitt senaste inlägg den 3e december vilket ju var ett bra tag sedan. Jag överdriver inte när jag säger att det har varit galet mycket i skolan för mig nu innan lovet. Vi har haft många scenredovisningar , ...

Av Sofie - 3 december 2016 19:47


Har ju alltid sagt det, att jag är en enorm känslomänniska. Många har irriterat sig och stört sig på detta. Som att det inte är okej att få visa sina känslor öppet. Här i vårat samhälle i Sverige ska man helst försöka hålla allting inom sig, inte öpp...

Presentation

What doesn´t kill you makes you stronger

Fråga mig

31 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Frågor


Ovido - Quiz & Flashcards