Alla inlägg under maj 2012

Av Sofie - 16 maj 2012 22:29

Top model;
Den amerikanska varianten of course(den Svenska är bara mesig och patetisk). Är en riktig top model junike och har nog sett alla säsonger flera gånger om. Huvudpersonen Tyra Banks är förstås den bästa av alla. Vilken kvinna! Älskar hennes personlighet, självförtroende och hur hon peppar alla tjejerna. Hon är en otrolig förebild.
 

ER;
Amerikans sjukhusserie som handlar om ett sjukhus i Chicago. Blev helt som besatt av serien under en period i mitt liv och jag kunde efter en tid det mesta som hade med sjukdomar och diagnoser att göra. Låg och drömde om att jag intuberade(kör ner slang i halsen så man ska kunna andas)olika patienter. Galet.
Älskade karaktärerna Abby, Luka och Carter.
 

Outsiders;
Svenskt program om udda människor. Älskar det. Det får mig att känna mig förhållandevis normal. Haha. Kul att se lustiga människor som gör skumma saker.

Big brother;
Okej. Jag skulle inte själv vilja vara där inne bland alla kameror men jag måste erkänna att det är rätt kul ibland med alla konstiga uppdrag de får osv. Har dock bara sett några säsonger, långt ifrån alla.
 

Solsidan;
En utav Sveriges bästa enligt mig humorprogram med klockrena karaktärer. Har träffat två av dem(Rheborg och Herngren).


En annan del av köping;
Älskar älskar älskar. Upptäckte detta program då jag lades in på mando 2009. Jag och en annan patient där blev superförälskade från första sekund. Som vi skrattade åt dessa härliga människor.


Simple life;
Paris Hilton och Nicole Richie som åker runt till olika familjer i USA och får testa på att leva "det vanliga livet". Saknar detta program, det var klockrent!

Av Sofie - 16 maj 2012 22:14

Har känt mig duktig idag och pluggat matte med en kille från skolan som så snällt erbjöd sig att hjälpa mig. Tänk att det finns så fina människor. Jag borde bli bättre på att uppskatta dem. Orkade bara 1½ timme men bättre det än ingenting.

Men jag blir så ledsen och besviken över att jag inte orkar hålla min koncentration uppe längre än så. Det är som att huvudet inte riktigt vill hänga med. Jag försöker så mycket men det jag försöker lära mig går in genom ena örat och ut genom det andra. Ändå äter jag bättre nu än för bara någon vecka sedan. Borde det inte bli bättre då? Känns som att kroppen prioriterar allt jag får i mig just nu och hjärnan kommer i andra eller något. Haha.
Tänker gå in på en ny diet den här veckan som jag kallar för "unna sig -dieten" vilket går ut på att det jag är sugen på  tänker jag äta. Spelar ingen roll vad det är för veckodag eller vilket tid det är på dygnet. För när jag känner sug är det ju egentligen min kropp som försöker säga åt mig att "här behöver du fylla på" , eller hur? Varför inte då försöka göra som kroppen säger för en gångs skull och - fylla på.

Kan ju bli vad som helst också. Igår hade jag ett rejält sug efter äppelmos. Gick och köpte det på affären och åt tillsammans med yoghurt. Wierd mabye? Gott sa Sofies mage.

Alla är värda att njuta - även du.

 

Av Sofie - 15 maj 2012 12:52

Hemmadag. Planen var att sätta mig och plugga kemi men jag kan inte direkt påstå att jag fått så mycket gjort ännu. Ska skriva min kemitenta om drygt 2 veckor så det gäller att jag lägger på ett ordentligt ryck nu så jag får det överstökat en gång för alla. Har insett hur svårt det här med självstudier faktiskt är. Iallafall för mig.
Jag behöver nästan någon som står där vid min sida och pushar på. Behöver något ställe att kunna gå och sätta mig och plugga på för där hemma är det så mycket annat som distraherar. Bra program på tv:n, , fint väder osv..

Har varit duktig och sökt några jobb också. Håller verkligen tummarna nu. Jag seriöst måste få tag i något jobb väldigt snart för jag är luspank. Och jag vill nå mina drömmars mål någon gång. Jag vill börja min drömutbildning. Kanske inte blir om 1 år men innan jag fyller 30 iallafall. Önska jag hade en pengarautomat och bara kunde hosta upp några hundra tusen just nu .

<3

Av Sofie - 13 maj 2012 22:19

Denna vecka har gått ruskigt snabbt. Fast det har ändå varit en bättre vecka måste jag få säga.
Veckan startade dåligt och jag mådde inte bra alls med mig själv. Hade mycket ångest, hade tappat i vikt och kände mig både trött och svag och deprimerad. Orkade liksom inte riktigt med någonting. Fick panik då jag såg mig själv i spegeln, äcklades utav mig själv och blev ledsen för att jag insåg att fortsätter jag såhär i den här riktningen kommer jag snart vara väldigt illa ute igen. Hetsade förtvivat i mig 1½ liter gräddglass i ett desperat försök att omvända allting. Grät mig till sömns den kvällen.

Dagen efter startade upp mycket bättre och jag insåg att jag måste ta tag i mig själv nu så jag började försöka följa ett slags matschema jag tidigare haft på mando. Små och regelbundna måltider igen. Märkte hur pass mycket gladare jag blev av att få i mig relgelbunden näring. Hur mycket det gjorde för mitt psyke. Måendet började stiga och även orken. Så himla härligt att äntligen orka. Orka gå utanför dörren och ta sig en mysig promenad utan att bli helt flåsig och anfådd.Utan att känns svimningskänslor. Att lite mat kan göra så mycket. Men det kan det.

Jag har varit ganska social i veckan. Träffat mycket folk. Haft en mysig lördag hemma hos mig med Elin och Angelica med film och bakning. Trevligt att träffa er flickor! Märker hur jag mår så pass mycket bättre av att umgås med folk än när jag sitter ensam hemma. Jag är ingen ensamvarg. Egentligen hatar jag ensamheten. Skulle helldre föredra att alltid ha folk omkring mig men pga min låga energinivå har jag inte orkat träffa folk.
Denna lördag fick mig att inse hur mycket livet är värt. Och hur rysligt gott det är med bärkakor, haha. Bakade seriöst de godaste kakorna i värdshistorien.

Denna dag har gått i pluggandets tecken. Har varit iväg och skrivit en fysiktenta som jag hoppas hoppas hoppas gick bra. Inte helt världen om det inte skulle göra det heller men man kan ju alltid hoppas på det bästa.

Hoppas er vecka varit bra!

         

Av Sofie - 8 maj 2012 23:27

Asså ni kan knappt ana hur mycket jag har käkat idag, haha. Nu kan jag lika gärna köra gärnet liksom.
Vill inte mötas av det här nya magra utseendet. Det passar mig inte, det är inte jag.
Det sjuka är att jag bara nu ikväll har ätit glass/godis/snacks som skulle kunna täcka nästan 2 dagars energimängd och fortfarande är jag inte helt tillfredsställd. Kroppen tycks åter igen suga upp allt som en svamp. Helt galet.
Har lust att svulla på McDonalds varje dag nu, suck....

 

Av Sofie - 7 maj 2012 22:59

Du tittar dig själv i spegeln och blir rädd för det du möter. Personen som stirrar tillbaks på dig bokstavligt talat skrämmer ihjäl dig. Du känner avsmak och äckel. Du vill bara krossa spegeln och slå sönder den.
Känner du igen dig?

Imorse var första gången på länge som jag verkligen såg på mig själv i spegeln. Och jag har nog själv inte fattat eller insett hur förjävla äcklig jag ser ut. Som en jävla benget. Ett spöke, skellett. Som en vithaj. Jag blev riktigt rädd. Tårarna sprutade och jag ville helst av allt bara lägga mig ner och dö eller försvinna bort. Det var längesedan jag såg mig själv så här mager som jag är nu. Jag vill inte se ut så här längre.


Så trött på att folk stirrar och ger en blickar då man är ute på stan. Som att jag är någon apa på cirkus. Men det har gått så himla snabbt allting. Bara för 1½ månad sedan började jag se fin ut igen. Började få tillbaka lite kinder i ansiktet, lite mer kött på kroppen. Jag trodde aldrig jag skulle få tillbaka det där riktigt utmärglade utseendet igen. Trodde nästan det var omöjligt att komma ner dit igen men tydligen krävdes det inte mycket så var jag där nere igen. Men nu finns det ingen back-up längre, ingen som hjälper mig att komma igång så nu får jag kickstarta allting själv på egen hand istället. Få upp mitt fysiska status igen , komma tillbaks i mina bra vanor.
Dessutom att jag började äta tabletter för några veckor sedan har bara gjort saken ännu värre då de fått mig att må extremt illa och helt tappa aptiten så maten har inte smakat alls.

Nu väntar jag ju visserligen på svar ifrån SCÄ och ett läkarbesök dit och jag är fan livrädd att de ska höra av sig snart för jag vill inte att de ska få se mig i detta skede som det är just nu. De skulle fan suga in mig på direkten om de såg mig just nu. Så bäst för min skull att jag lyckats "jobba upp mig lite" innan dess. Jag ser rent ut sagt döende ut insåg jag nu ikväll.

Så som sagt. Imorgon ska jag göra upp ett matschema för mig själv. Starta med lite och öka på succesivt. Regelbundna men små måltider. Ska påbörja min egna behandling på hemmaplan nu och visa alla ätstörningsställen att man KAN ta sig upp på egen hand. Jag är inte rädd för viktuppgången nu heller - jag vill upp i vikt. Och det kanske är tur ATT jag varit så mycket på mando för som de sa till mig har jag ju "alla redskap" jag behöver, nu ska jag bara använda mig utav dem. Wish me good luck.

Förlåt om jag sagt nej/skjutit upp att träffas med folk. Sanningen har varit att jag varit rädd. Rädd för att mitt magra utseende skulle skrämma iväg varenda kotte jag träffade nu. Älskar er alla och vill umgås med er, men vill inte att ni ska äcklas av mig bara.

  Var såhär söt bara ganska nydligen och nu... -->   FUCK

Av Sofie - 6 maj 2012 22:31

Lejon;
Mitt absoluta favoritdjur. Så vackra, stolta, mäktiga på något sätt. Lejon för mig står för så många saker. Mod, styrka och andra fina positiva egenskaper. Jag är lycklig som redan har fått chansen att jobba med dem en gång tidigare i livet. Fler gånger ska det bli. Tänker även i framtiden tatuera in just ett lejon någonstans på kroppen.
  

Elefant;
Nu menar jag absolut inte att jag ser ut som en elefant eller någonting sånt. Tycker elefanter är rysligt söta med sina små snablar. Kom igen, vem älskar inte Dumbo liksom?
 

Delfin;
Jag minns att jag ville bli delfinskötare när jag var liten. Få jobba på kolmården på deras delfinarium, vilken dröm!
Delfiner ser alltid så snälla och glada ut. Fyllda med lek, lust och glädje. Dessutom är de sjukt smarta. Ett livsmål innan jag dör är att simma med delfiner.
 

Lemur;
Min favoritprimat. Även de ser så snälla och vänliga ut. Jobbade med lemurer på Furuvik i 2an. Det var kul. Om jag var tvungen att välja bara en primat att jobba med skulle det som sagt bli lemurer.
 

Pingvin;
Dessa tossiga små sötnosar. Man behöver bara se på dem några sekunder för att bli glad. Bara titta på hur de går och rör sig. Skulle vilja åka och forska om /studera pingviner i framtiden.
 

Gepard;
Dessa underbart vackra kattdjur jobbade jag med i Namibia. Helt galet kär i dem. Hade jag varit ett djur hade jag nog varit en gepard tror jag.
 

Isbjörn;
Söta, ulliga, gulliga. Dock superfarliga och inte att leka med. Synd att det är så nedrans kallt där de bor och att jag fryser lätt, annars hade jag gärna velat jobba med isbjörnar.
 

Av Sofie - 4 maj 2012 14:45

Sushi;
Smakade det för första gången 2009 och det var kärlek vid första ögonkastet. Den perfekta maten som alltid funkar i alla lägen och man blir inte sådär jobbigt äckligt mätt heller. Förvånar mig att inte fler människor tycker om sushi. Många hakar upp sig på "jaa men det är ju rå fisk". Hell no. Man måste ju inte ta det om man inte vill utan kan köra ex avokado istället.
Själv brukar jag köra på vegetarisk sushi. Min absoluta favoritbit är tofu. Kunde jag äta det 7 dagar i veckan skulle jag göra det utan tvekan. Dessutom med soya och wasabi till blir det underbart.
 

Vaniljglass;
En klassiker! Glass finns numera i så många smaker men enligt  mig finns det i längden ingenting som slår vaniljglass. Speciellt på sommaren. Man behöver inte lägga till någonting, inte ens chokladsås, det smakar super ändå. Kan lätt käka upp ett 2 liters GB-gräddglass paket för mig själv över en kväll. Inga problem. Även supergott att smälta glassen lite så det blir milkshake.
 

Scones;
Favoritbrödet alla gånger. Allra helst ska de vara nybakade, lite sådär lagom varma och ätas med marmelad och creme cheese. Waynees coffe har utsökta scones , köper alltid dem när jag går dit. Skulle kunna trycka i mig hur många som helst ärligt talat. Prövade baka hemma själv en gång men det blev inte riktigt lika bra som de man köper på cafe.
 

Jordnötssmör;
Låter ju väldigt sunt. Men guuud så gott det är. Älskar det. Kan sitta och äta det ur burken direkt.
 

Naturgodis;
Favoritsnacks. Tyvärr sjukt dyrt. Tycker det känns mer "fräsht" än vanligt godis och helt ärligt smakar det bättre också. Favoriten är helt klart de yoghurtdoppade frukterna.
 

Dadlar;
Det kanske inte ser så himla gott ut men där tror ni fel. Detta är frukten från himmelriket. Ganska söta, smakar nästan som godis. Kan föräta mig på dessa små söta saker.
 

Crepes;
Längesedan jag åt det nu men det som är så bra med crepes är att man kan fylla dem med i princip vad man vill. Passar både vegetarianer som köttätare. Måste äta det snart. Ljuvligt.
 

Presentation

What doesn´t kill you makes you stronger

Fråga mig

31 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15 16 17 18 19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Frågor


Ovido - Quiz & Flashcards