Alla inlägg under december 2010

Av Sofie - 26 december 2010 21:59

Tänkte skriva om en rubrik idag men är alldeles för trött så jag orkat inte. Är fortfarande kvar hos farmor så jag skriver dubbelt upp imorgon istället. 


Av Sofie - 25 december 2010 22:56

Knäpp rubrik. Ohyes. 


Vaknade runt 12, som är väldigt sent för att vara jag. Åt julbord idag igen. Tredje dagen i rad nu. Börjar bli lite less på det vid det här laget. 

Sedan har det blivit fika. Massa julmust och varm saft. Plus massa redbull för att orka med kusinerna som är här och lever rövare. 

Kalkon till middag och sedan lite mer choklad, plus en påse nötter/russinblandning. Gott!*


  

Av Sofie - 24 december 2010 23:37

Julafton 2009
Var jag inskriven på mandos heldygnsvård. Hade enbart varit inskriven några dagar och skulle egentligen inte fått någon permission men min behandlare P lät mig få det ändå, bara för att det var just julafton och för att han tyckte att jag skulle få lite tid med mina nära&kära. 



Blev väckt 07.00 , av personalen

Hade svårt att äta och var tvungen att inta varje måltid i ätlabb tillsammans med någon vårdpersonal. Efter en superjobbig lunch (där jag satt och försökte pina mig i mina 100gram mat, där jag efter en halvtimme fick ge upp) åkte jag hem till mamma. Stannade över några timmar och såg på Kalle Anka tillsammans med familjen. Skulle inta mitt mellanmål där hemma, 1 dl näringsdryck och 1 dl dricka. Det sket sig. Jag blandade ut den halva näringsdrycken med vatten och struntade i att drack vatten istället för saft/proviva. 


Åkte tillbaka till mando på eftermiddagen. Det var mycket bilköer och taxichaffören körde fel vilket resulterade i att jag blev nästan 1 timme sen till middagen och fick skäll av personalen.Tog allt för lång tid på mig att äta upp maten och fick omvandla till näringsdryck.


Kvällen avslutades med de andra patienterna framför tv:n där vi såg på Sagan om de två tornen. Jag kände mig så sur eftersom jag inte tyckte det var någon julstämning alls. La mig till sängs arg/besviken/ledsen. 




Julafton 2010
Vaknade upp runt 07.00 i min egna mjuka, varma och gosiga säng. Vid 07.15 placerade jag mig framför tv:n för att se sista avsnittet av julkalendern och fick sällskap av mamma som också ville titta. Intog min frukost framför tv:n, äkta myskänsla. 


Åkte in till centralen för att ta ett tåg upp till Karlstad och släkten. Framme vid 2. Julbord. Jag åt lite för mycket (men hallå, det var ju så gott)och kände mig lätt illamående, vilket senare gick över. Såg på Kalle Anka med syskonen och småkusinerna. Sedan kom tomten och vi öppnade paket. 


På kvällen åt vi gröt. Jag fick inte mandeln men var glad för det. Käka gröt tills det sprutade ur öronen på mig. Sedan blev det mys framför soffan med Svensson Svensson och Tomten är far till alla barnen. Åt choklad och drack glögg och varm saft. Kände mig glad. Mätt. Belåten. Trött. 


Ska strax lägga mig i sängen och sova.




Vilken julafton skulle Ni föredra?



  

Av Sofie - 24 december 2010 21:57

Gör ofta alltid detsamma varje jul. Men jag tycker å andra sidan att det är så det ska vara. Julafton är en dag för traditioner, då allting ska vara likadant som det alltid varit. Känner mig lite som Gustav Svensson när jag säger så, hehe. 


Vi brukar oftast vara hos farmor i Karlstad. Vi åker upp med tåget runt 10 på förmiddagen. Då är vi framme runt 2 någon gång. 

Först äter vi julbord , med sill, köttbullar, prinskorvar, janssons frestelse, julskinska, dopp i grytan m.m Gott, men här brukar jag ofta överäta så jag blir så mätt så jag får magkramp efterråt. Illa. Men farligt gott. 

Sedan tittar vi på Kalle Anka såklart! Detta är ett måste. 

Efter Kalle brukar tomten komma på besök (har småkusiner som fortfarande tror på tomten, ja)och vi får våra paket. 

Timmarna rullar på och runt sjutiden äter vi gröt. 

Runt 8-9 ser vi på Svensson Svensson, också det ett måste!!

Tillslut avrundar vi alltihop med att spela något sällskapspel samt dricka glögg och äta choklad. 



Så har de flesta jular sett ut hos oss. Förra julen blev dock ett undantag. 



GOD JUL ALLIHOP

Av Sofie - 23 december 2010 21:35

Well. Sofie är egentligen inte mitt förstanamn.

Jag heter Vanja Sofie, så mitt förstanamn är Vanja. Knäppt va?


Förut hatade jag det. Som jag skämdes. Tyckte Vanja var det mest puckade och konstigaste namnet en förälder kunde döpa sitt barn till. Stackare som får bära det namnet. Men det finns faktiskt en liten söt historia bakom det namnet.


Min gammelmorfar och gammelmormor var på Skansen en dag. De gick förbi den där stora scenen som finns där. Just den dagen sände de från någon radiostation tror jag och det var Sven Jerring som var programledare. Hur som helst så plockade han upp en liten flicka ifrån publiken som kom upp på scenen och fick sjunga i någon mikrofon. De tyckte hon var så söt och charmig, och ja, den flickan hette just Vanja.

 

Nu känns det väl okej att bära det namnet. Det är udda ja, men samtidigt tycker jag inte om att vara som alla andra :) . Gillar att sticka ut ur mängden..




Har funderat på en sak. Det är snart 2011. Med andra ord är perioden 2010 snart över. Har funderat på att göra ett inlägg där jag skriver om mitt 2010, i text och bilder. Skriva ett litet stycke om varje månad. Det har trots allt hänt så mycket under det här året. Har verkligen levt på de yttersta gränserna. Har upplevt så mycket smärta men också stunder av så mycket glädje. Blir nog ev någon gång under nästa vecka isåfall. Vad tycks? Ska jag skriva ett sånt inlägg??



Massa julkramar

Av Sofie - 23 december 2010 14:43

Måste bara säga förlåt för gårdagens arga inlägg. Min aggression har gått över och jag är glad igen. Det var bara så himla skönt att få skriva av sig. Men visst ligger det någonting i det jag skrev ändå. Jag skulle bra gärna vilja flytta hemifrån. När jag ser på alla mina gamla vänner och vad de har åstakommit, vart de är i livet nu (pluggar i andra städer, bor hemifrån, tagit körkort, m.m) kan jag känna mig rätt misslyckad och barnslig i jämförelse.



Idag firar vi mini-jul här hemma eftersom vi i familjen( - mamma ) åker upp till släkten i Karlstad imorgon. Så nu håller vi på att laga julmat för fulla muggar här hemma. Funderar över hur jag ska lyckas få i mig allting. Får ta ett litet smakprov av allting , hehe. Vad är er favorit på julbordet?


I eftermiddag blir det därför julbord, paketöppning och lite annat mys. Och jag måste bara påpeka hur otroligt skönt det är att fira sin jul hemma i år( eller, hemma och hemma, med familjen iallafall). Julen 2009 firades på mandos heldygnsvård med sagan om de två tornen (what??). Ingen julstämning för fem öre. Så jag ska vara riktigt glad som slipper det stället den här julen. För egentligen, vem vill tillbringa sin jul där?


Nu tillbaka till julmaten. Måste ju bidra lite , eller hur?



  




Av Sofie - 22 december 2010 21:59

AAAARH. Låt mig få skrika ut min frustration över allt och alla. Jag känner bara hur less jag är på allting just nu. Känner hur jag blir mer och mer irriterad på folk i min närhet. Så trött på alla där hemma just nu bara. Känner att jag skulle vilja flytta hemifrån så fort som det bara går.


Det är bara massa onödigt bråk därhemma. Om allt mellan himmel och jord. Det går inte en enda dag utan att vi råkar ut i bråk. Bråk som slutar med att någon smäller igen dörren efter sig och skriker.


Fan vad jag inte orkar vara hemma just nu. Vill flytta långt bort, ha mitt egna hushåll och bo själv. Slippa allt vad syskon heter för en tid. Vill växa upp.

Längtar tills i vår då det blir Göteborg över 5 veckor för mig.



Chiao



Av Sofie - 22 december 2010 17:15

Vet precis hur jag skulle vilja ha det!

Fick jag välja skulle jag vilja vara Paris Hilton för en dag. Inte för att jag gillar henne något vidare, men jag gillar däremot lyxlivet hon får leva. Inte svallerpressens fula ord och rubriker, men övrigt. Tänk ändå att få leva hennes liv. Få miljontals pengar och i princip kunna köpa dig vad du vill. Och bo lyxigt. Bli bjuden på häftiga fester och liknande. Få allting serverat. Låter inte helt fel va?  


Skulle även vilja vara Vanessa Paradis för någon dag och få spendera tid/umgås med Johnny Depp  .

Presentation

What doesn´t kill you makes you stronger

Fråga mig

31 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28
29
30 31
<<< December 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Frågor


Ovido - Quiz & Flashcards